Tunnhårighet i släkten

"Att göra en hårtransplantation var självklart för mig då det fanns möjlighet. Jag har tunnhårighet i släkten, så då mina vikar och månen på skallen började att synas tog jag kontakt med European Clinic. Med en gång.

Dagen D
Dagen D började med att jag kom tidigt på morgonen. Jag blev serverad frukost och tog det lugnt i väntrummet. Jag blev också presenterad för 6 st sköterskor och en läkare som skulle utföra ingreppet.
Carolin ritade ut hur jag ville ha implantaten och tvättade därefter håret med antiseptiskt schampo. Val av filmvisning gjordes och nu var det dags för lokalbedövning. Detta gjorde inte ont utan blev bara lite stumt på stället.

En film eller två...
Läkaren skar ut biten där man skull ta implantaten, gav det till sköterskorna och sydde därefter ihop snittet i bakhuvudet. Räkna med att få en ansiktslyftning på köpet för det drar till en del!
Sen är det en rätt lång väntan då sköterskorna skall dela upp implantaten. Så en film eller två är att föredra...

Under tiden började läkaren att göra hålen i huvudet där implantaten skulle planteras. Ibland kunde det göra lite ont men då fick man bara mer lokalbedövning och så var man som fisken i vattnet igen. Efter det kommer det stora jobbet att sätta i alla implantat och sluta igen dom.

Efter några timmars ingrepp vilade jag lite och fick något att äta och sedan var det bara att åka hem.

Det börjar med fjun
Första veckorna efter ingreppet tyckte jag att jag såg värre och värre ut i ansiktet. Som en proffsboxare efter en match ungefär?Men efter två veckors tid syntes bara en liten rodnad i skalpen som knappt mina nära och kära såg något av. Dom första 2 månaderna känner man bara lite fjun längs hårbotten. Men sen sätter det fart och man kan både se och känna resultatet av ingreppet!

Jag kan rekommendera European Clinic för det är ett kunnigt och mycket tillmötesgående gäng nere i Landskrona. Trots mitt tjat om både det ena och det andra under läketiden, höll de humöret uppe och svarade på alla mina frågor angående svullnader och dylikt.

Känner man att åren börjar komma ikapp en tycker jag att man skall ta chansen att göra något åt det. Något som är nästan helt smärtfritt och helt ofarligt som gör att man mår bättre med sig själv, gör det till ett enkelt val.."