Tunnhårig i tidig ålder

Jag drabbades av manligt genetiskt håravfall som 20-åring. Anlagen har jag förmodligen ärvt från min mors sida då min morfar och huvuddelen av släktingarna på hennes sida har tappat sitt hår(De flesta i tidig ålder).

5 år av relativt snabb hårförlust senare beslöt jag mig för att ta kontakt med European Clinic och retrospektivt kan jag ärligt säga att det var ett av mina livs bästa beslut.

Först fick jag en gratis konsultation där klinikchefen, Caroline, hade ett mycket givande samtal med mig där hon undersökte min skalp för att bedöma mina förutsättningar för en transplantation. Jag fick all information jag behövde och krävde som t.ex hur många hårsäckar man kunde "skörda" och hur min framtida hårlinje skulle se ut. Kort därefter bokade vi tid för operation och jag fick tydliga instruktioner inför operationen via mail.

På operationsdagen var jag väldigt exalterad inför ingreppet. Det fanns ingen anledning att vara nervös; personalen tog väl hand om mig och jag bjöds på mat (inklusive en rejäl frukost). Lokalerna ser professionella ut men samtidigt välkomnande och stilfullt inredda. Efter frukosten ritades hårlinjen som vi kommit överrens om ut på huvudet. Därefter blev området tvättat och desinficerat.

När läkaren kom så gick vi in i operationsrummet, där jag fick lokalbedövning varefter en smal strimma hud skars ut från nacken som därefter syddes igen. Läkaren började sedan markera hålen där håret skulle sitta samtidigt som den övriga personalen sorterade ut hårsäckarna. Sedan började planteringen av håret på det nya stället. Under hela förloppet fick jag bedövning och till en början kände jag knappt någon smärta (däremot hörs snitten och sticken tydligt). Dessutom hade Caroline hyrt filmer till mig som jag kunde koncentrera mig på under operationen. Då jag blödde mer än medelpatienten tog operationen lite längre tid men personalen fortsatte ihärdigt in på lördagskvällen.

När operationen var över och jag tittade mig i spegeln såg jag lite bisarr, men jag tycktes mig ana det färdiga resultatet och hårlinjen såg fin och naturlig ut. Under hemfärden de första två dagarna var yrseln, tröttheten och smärtan i nacken påtaglig, men ett litet pris att betala. Visserligen har jag ingen erfarenhet av någon annan hårklinik, men rekommenderar varmt European Clinic. Deras service har varit mycket omtänksam, seriös och professionell i alla lägen!